IJsvereniging Rijnwaarden

Zaterdag van 11.00 tot 21.00
Zondag van 11.00 tot 21.00 uur

Betreden van de baan
Er mag alleen geschaatst worden indien er op het bord bij de ingang vermeld staat dat de baan geopend is.

Volpompen van de baan
De ijsvereniging zorgt er voor dat gedurende het hele winterseizoen de baan vol staat met water. Ieder jaar rond eind november wordt de baan voor de eerste keer volgepompt met ca. 40 cm water.

Waarom niet eerder en waarom zoveel water?
Er wordt niet eerder gepompt omdat het water anders al weer weg is voordat de vorst er is geweest. Het ingepompte water zakt heel langzaam weer in de grond en zonder vorst is de baan met ca. 3 weken leeg en dient er weer worden bijgepompt.

Dit is ook de reden voor de hoeveelheid water.
Bij minder water dient er vaker te worden gepompt. Het volledig volpompen van de baan neemt ongeveer 1 week in beslag, waarbij dagelijks de pomp bijgevuld wordt met diesel en alles gecontrolleerd wordt.

Skeeleren
Indien mensen geinteresseerd zijn om een skeelertocht te maken dan kunnen zij contact opnemen met Tonny van Kouwen

IJsvereniging Rijnwaarden

De IJsbaan ligt aan de Zwarteweg

De ijsbaan is momenteel gesloten

Wilt u een e-mail ontvangen als de ijsbaan open gaat? Meld u hieronder aan!